سمعک بلوتوثی اخیرا توجه کاربران را بیشتر به خود جلب کرده است. با این وجود، افراد غالبا نمی دانند منظور از سمعک بلوتوث دار دقیقا چیست و سمعک های ساخته شده برای گوشی های آیفون که اصطلاحا به آنها MFI گفته می شود، چه سمعک هایی را شامل می شود و منظور از سمعک های ساخته شده برای گوشی های اندروید و سمعک های ساخته شده برای تمامی گوشی ها چیست؟ در این مقاله سعی داریم سمعک بلوتوث دار را مورد بررسی قرار دهیم.
زمانی که افراد درباره سمعک بلوتوث دار صحبت می کنند، در واقع آنها درباره سمعک های ساخته شده برای گوشی های آیفون که اصطلاحا Made For iPhone و یا MFI نامیده می شوند، صحبت می کنند. سمعک های ساخته شده برای آیفون برای اولین بار توسط شرکت ریساند و در پلتفرم LiNX، به بازار عرضه گردید و بلافاصله شرکت استارکی سمعک های سری Halo خود را برای گوشی های آیفون روانه بازار کرد و شرکت فوناک هم در یک اقدام بی سابقه، توانست سمعکی را که ساخته شده برای تمامی گوشی های مجهز به بلوتوث است را تولید و به بازار عرضه کند. (اولین سمعک بلوتوثی به معنای واقعی)
حال ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا سمعکی که برای گوشی های آیفون ساخته شده است را می توان با گوشی های اندروید نیز به قابلیت های آن دسترسی داشت یا خیر و این مفهوم “ساخته شده برای آیفون (Made for iPhone)/ اندروید (Made for Android)/ همه گوشی ها (Made for All)”، دقیقا چیست؟ ما در این مقاله می خواهیم به این سوالات پاسخ دهیم.
بلوتوث دقیقا چیست؟
تکنولوژی بلوتوث در سال 1994 اختراع شد و به کمک آن انتقال اطلاعات بین دو یا چند دستگاه بصورت بی سیم و به شکل امواج رادیویی، امکان پذیر شد. در واقع این تکنولوژی در ابتدا برای انتقال فایل های داده ای از یک وسیله محاسباتی به یک وسیله محاسباتی دیگر، اختراع شد و با توسعه تکنولوژی در طول سالهای اخیر، به ابزاری برای انتقال صدا و موسیقی تبدیل شد. امروزه تکنولوژی بلوتوث در اکثر تجهیزات الکترونیک نظیر گوشی های موبایل، تبلت، لپ تاپ، هدفون، سیستمهای پخش خانگی و … بکار برده می شود. تکنولوژی بلوتوث، در واقع یک سیستم ارتباطی بی سیم و یا یک رادیو (فرستنده/گیرنده) است که امکان برقراری ارتباط بی سیم بین دو یا چند وسیله را فراهم می کند.
بیشتر سازندگان سمعک نیز از مزایای این تکنولوژی آگاه بودند ولی سعی کردند در محصولات خود از این تکنولوژی استفاده کنند. با این وجود، معایبی نیز وجود داشت. در ابتدا کیفیت صدای انتقالی مطلوب نبود و از طرفی دیگر، برقراری ارتباط بلوتوثی توان زیادی را از باتری سمعک، مصرف می کرد. این امر باعث گردید که بیشتر برندهای تولید کننده سمعک، سیستم انتقال بی سیم انحصاری خود را طراحی کنند تا بتوانند برای مشکلات ارتباطات بلوتوثی فائق آیند. با این حال، شرکتهای ریساند و استارکی، از تکنولوژی بلوتوث استفاده کردند و اولین سمعک های ساخته شده برای گوشی های آیفون توسط آنها معرفی گردید.
سمعک بلوتوث دار
اینکه یک سمعک دارای نرم افزار موبایلی برای گوشی های آیفون است، مفهومش این نیست که با گوشی های آیفون سازگار است و برای آنها ساخته شده است (MFI). بطور مثال سمعک ویدکس Unique، با اینکه نرم افزار موبایل برای گوشی های آیفون دارد ولی ساخته شده برای گوشی های آیفون (MFI) نیست و در واقع سمعک بلوتوثی است و از طریق یک وسیله ارتباطی جانبی می تواند با گوشی موبایل ارتباط برقرار کند.
بیشتر سمعک بی سیم، سازگار با بلوتوث هستند. ولی همه سمعک های بلوتوثی ساخته شده برای گوشی های آیفون (MFI) نیستند! در واقع این سمعک ها می توانند از طریق یک وسیله جانبی (استریمر) به آیفون شما وصل شوند و توسط نرم افزار کنترل موبایل کنترل شوند و صدای گوشی موبایل را به سمعک انتقال دهند.
استریمر های سمعک بلوتوثی
تمامی شرکتهای سازنده سمعک، وسایل جانبی مجهز به بلوتوث که به آنها اصطلاحا استریمر گفته می شود، تولید می کنند و همانطور که قبلا نیز به آن اشاره گردید، استریمرهای تجهیزات جانبی هستند که امکان انتقال صدا را بطور بی سیم و با مصرف انرژی پایین تر بین گوشی موبایل و سمعک، فراهم می کنند.
سمعک بلوتوث دار گوشی های آیفون (MFI)
شرکت ریساند اولین شرکتی بود که سمعک های ساخته شده برای آیفون را در سری سمعک های LiNX خود به بازار معرفی کرد. این سمعک ها می توانند بدون نیاز به وسیله جانبی و بطور بی سیم به گوشی های آیفون و آیپد، متصل شوند و صدا بطور مستقیم از گوشی و یا تبلت بصورت استریو به سمعکها جریان پیدا کند. برای آشنایی بیشتر با این سمعک ها به مقاله «سمعک آیفون» مراجعه کنید.
سمعک بلوتوث دار گوشی های اندروید
سمعک های ساخته شده برای گوشی های اندروید، برخلاف سمعک های ساخته شده برای گوشی های آیفون، قابلیت انتقال صدا بطور مستقیم و بدون وسیله جانبی را ندارند و برای انتقال صدا به سمعک حتما به استریمر نیاز است.
سمعک بلوتوث دار برای تمامی گوشی ها
فوناک برای اولین بار توانست سمعک هایی را تولید کند که بتواند بطور مستقیم به گوشی های اندروید و هر گوشی مجهز به تکنولوژی بلوتوث، متصل شود و صدا را از گوشی به سمعک و بدون نیاز به وسیله جانبی، منتقل کند. در واقع سمعک فوناک Audeo B-Direct، اولین سمعک ساخته شده برای تمامی گوشی های مجهز به بلوتوث است که به مفهوم واقعی می تواند ارتباط بلوتوثی مستقیم با تمامی گوشی ها را برقرار کند. شرکت یونیترون نیز با معرفی سمعک Moxi All، در همین مسیر گام برداشت و اولین سری از سمعک های قابل اتصال مستقیم به گوشی های آیفون و اندروید خود را روانه بازار کرد. یونیترون همچنین با ارائه مدل قابل شارژ Moxi All R، اولین سمعک ساخته شده برای تمامی گوشی ها که قابلیت شارژ مجدد دارند را در اختیار کاربران قرار داد.