کم شنوایی آمیخته چیست و روش درمان آن چگونه است؟

کم شنوایی آمیخته چیست و روش درمان آن چگونه است؟

کم شنوایی همواره یکی از بیماری‌هایی بوده است که به طرق مختلف، زندگی افراد مبتلا به این بیماری را از جنبه‌های مختلف تحت تأثیر قرار داده است. در طول تاریخ و در زمان‌های مختلف، درمان‌های متعدد و متفاوتی برای رویارویی با این بیماری به وجود آمده‌اند که همچنان بسیاری از افراد روش‌های سنتی درمان کم شنوایی را به روش‌های مدرن ترجیح می‌دهند و برخی نیز به روش‌های جدید که با پیشرفت علم و دست یابی انسان به تکنولوژی محقق شده‌اند را درمان قطعی‌تری برای کم شنوایی می‌دانند. به طور کل، فارغ از نوع سنتی یا مدرن درمان این بیماری، هر کدام از گونه‌های کم شنوایی ممکن است درمان مخصوص به خود را بطلبد. به همین دلیل، اولین گام برای آن که بتوان کم شنوایی را درمان کرد، تشخیص نوع آن می‌باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با کم شنوایی آمیخته و دلایل به وجود آمدن و روش درمان آن آشنا کنیم.

انواع کم شنوایی

به طور کلی، انواع کم شنوایی به سه دسته تقسیم می‌شوند که آن‌ها را می‌توان به صورت زیر لیست کرد. هم چنین در مقاله «انواع کم شنوایی» به طور مفصل انواع آن را شرح داده ایم که می‌توانید مطالعه کنید.

  • کم شنوایی حسی عصبی
  • کم شنوایی انتقالی
  • کم شنوایی آمیخته

انواع کم شنوایی

کم شنوایی حسی عصبی به این صورت است که در گوش داخلی و برای اعصابی که وظیفه انتقال پیام عصبی شنوایی را به داخل مغز دارند، مشکلی پیش آمده است که این روند را دچار اختلال کرده است.

در کم شنوایی انتقالی نیز ممکن است به دلیل وجود مانع و یا آسیب رسیدن به گوش، صدا به خوبی به گوش داخلی منتقل نشود که این امر سبب اختلال در شنوایی می‌شود.

کم شنوایی آمیخته نیز نوعی از کم شنوایی است که از ترکیب دو نوع بالا به وجود می‌آید.

در این مقاله قصد داریم بیشتر به موضوع کم شنوایی آمیخته بپردازیم که سومین نوع از انواع کم شنوایی ذکر شده در بالا می‌باشد.

همان طور که در بالا ذکر کردیم، کم شنوایی آمیخته، نوعی از کم شنوایی است که از ترکیب کم شنوایی حسی عصبی و کم شنوایی انتقالی به وجود می‌آید. در کم شنوایی آمیخته، به گوش داخلی، میانی، خارجی و حتی اعصاب گوش نیز آسیب وارد شده است که می‌تواند به صورت ناگهانی و یا تدریجی برای افراد اتفاق بی افتد. در صورتی که این نوع کم شنوایی به صورت ناگهانی اتفاق افتاده باشد، بیمار باید حداکثر تا 72 ساعت به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کند.

در اکثر موارد، کم شنوایی آمیخته ممکن است به دلیل ضربه خوردن به سر یا گوش و یا وجود عفونت‌های شدید در گوش خارجی به وجود بیاید. این نوع کم شنوایی می‌تواند تنها در یک گوش به وجود بیاید و یا هر دو گوش دچار این اختلال شوند. درجات مختلف این نوع از کم شنوایی می‌تواند از ملایم تا شدید، متفاوت باشد.

میزان تأثیر کم شنوایی آمیخته بر شنوایی افراد

میزان تأثیر کم شنوایی آمیخته بر شنوایی افراد ارتباط مستقیم با این موضوع دارد که کدام جزء این نوع کم شنوایی بیشتر است (جزء حسی عصبی یا جزء انتقالی)، جزء بیشتر چه درجه‌ای دارد و این که آیا این آسیب تنها در یک گوش اتفاق افتاده است و یا هر دو گوش فرد دچار کم شنوایی آمیخته هستند. به طور کل با ارزیابی موارد ذکر شده، می‌توان متوجه شد که فرد چه درجه‌ای از کم شنوایی را تجربه می‌کند. آیا کم شنوایی او در درجات خفیف و ملایم محسوب می‌شود و یا کم شنوایی آمیخته شدید را تجربه می‌کند.

به صورت کلی، اگر جزء انتقالی در کم شنوایی آمیخته بیشتر باشد، فرد بیمار صدای اطراف را کم‌تر و آهسته‌تر می‌شنود و درک گفتار با صدای کم برای او می‌تواند بسیار مشکل باشد. به هنگامی که سروصدای پس زمینه در محیط وجود دارد، درک گفتار یا صدایی خاص نیز برای این افراد مشکل است.

اگر جزء حسی عصبی کم شنوایی آمیخته بیشتر باشد نیز صداهای گفتاری اعوجاج می‌یابند و درک گفتار برای افراد دچار این نوع بیماری، دشوار می‌شود.

 

مقاله پییشنهادی : علل کم شنوایی

 

دلایل به وجود آمدن کم شنوایی آمیخته

عوامل مختلفی در به وجود آمدن کم شنوایی آمیخته نقش دارند. در حقیقت می‌توان تمامی عوامل به وجود آورنده کم شنوایی حسی عصبی و کم شنوایی انتقالی را جزو عوامل تأثیرگذار در پیدایش کم شنوایی آمیخته برای افراد دانست. به صورت کلی، این نوع کم شنوایی برای کسانی به وجود می‌آید که از قبل، یکی از انواع کم شنوایی حسی عصبی و یا کم شنوایی انتقالی را داشته باشند. از عوامل مهم در به وجود آمدن کم شنوایی آمیخته می‌توان به مشکلات و ویژگی‌های مادرزادی و یا اکتسابی در گوش میانی و خارجی اشاره کرد که همراه با کم شنوایی حسی عصبی، می‌توانند این بیماری را در فرد به وجود آورند. مهم‌ترین مشکلات مادرزادی یا اکتسابی در این مورد عبارت‌اند از پارگی پرده صماخ گوش، عفونت‌های مختلف گوش، بدرمی حلزون گوش، ایراد در استخوان‌های سه‌گانه گوش میانی.

همان طور که گفته شد، این مشکلات می‌توانند با عوامل به وجود آورنده کم شنوایی حسی عصبی نظیر پیرگوشی، تومور گوش، کم شنوایی ناشی از نویز و مواردی دیگر از این دست ترکیب شده و کم شنوایی آمیخته را به وجود آورند. برای مثال، فردی را در نظر بگیرید که در محیط‌های پر سروصدا با حجم صدای بسیار بالا در طول روز کار می‌کند، در این صورت، کم شنوایی حسی عصبی ناشی از نویز در این فرد رخ داده است و در صورتی که این فرد به عفونت گوش نیز مبتلا شود، کم شنوایی حسی عصبی می‌تواند برای او رخ دهد.

مقاله پییشنهادی : درمان کم شنوایی

 

راه‌های درمان کم شنوایی آمیخته

برای درمان کم شنوایی آمیخته، برای هر جزء این کم شنوایی باید به صورت جداگانه درمانی را در نظر گرفت.

به طور کلی می‌توان برای درمان جزء انتقالی این بیماری، می‌توان از درمان‌های جراحی و یا دارویی استفاده کرد؛ برای مثال، با استفاده از روش جراحی می‌توان پرده صماخ گوش را ترمیم کرد و یا چسبندگی استخوان‌های گوش را با همین روش، اصلاح کرد. همچنین برای رفع عفونت گوش نیز می‌توان از درمان‌های دارویی استفاده کرد.

راه‌های درمان کم شنوایی آمیخته

برای درمان جزء حسی عصبی کم شنوایی آمیخته نیز بهترین راه، استفاده از سمعک و دستگاه‌های تسهیل کننده شنوایی است. در حقیقت این روش را شاید بتوان تنها روش برای درمان این جزء از کم شنوایی آمیخته دانست ولی با اطمینان می‌توان گفت که روشی کارساز است. در برخی موارد که کم شنوایی آمیخته بسیار شدید می‌باشد، ممکن است استفاده از سمعک‌های استخوانی کاشتنی به بیمار توصیه شود و یا کاشت حلزون برای وی تجویز شود. برای آشنایی با سمعک های استخوانی به مقاله «سمعک استخوانی» مراجعه کنید.

سخن پایانی

کم شنوایی آمیخته یکی از انواع کم شنوایی است که در این مقاله به توضیح نکات ویژه در این زمینه پرداختیم و علل به وجود آمدن این عارضه و نیز راه‌های درمان آن را معرفی کردیم. در صورتی که حس می‌کنید به کم شنوایی آمیخته و یا هر نوع دیگری از کم شنوایی دچار هستید، بهتر است به پزشک متخصص در این زمینه و ادیولوژیست مراجعه کنید تا با معاینه و ارزیابی درست، بتوانید از این مسئله آگاه شوید و در صورتی که به کم شنوایی مبتلا بودید، روش‌های درمانی برای شما تجویز شود.

شما می‌توانید در این زمینه با متخصصان مربوطه در کلینیک نسیم در ارتباط باشید و برای درمان انواع کم شنوایی، از افراد حرفه‌ای در این زمینه مشاوره دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید