با علائم عفونت گوش خارجی و روش درمان آن آشنا شوید

با علائم عفونت گوش خارجی و روش درمان آن آشنا شوید

عفونت گوش خارجی نوعی از بیماری گوش است که در قسمت خارجی گوش، برای افراد متفاوتی ممکن است رخ دهد. همان طور که در مقالات قبلی به آن اشاره کردیم، گوش انسان از سه بخش داخلی، میانی و خارجی تشکیل شده است. گوش خارجی یا همان گوش بیرونی، وظیفه دریافت امواج صورتی را از محیط دارد تا بتواند آن را به گوش میانی و سپس به گوش داخلی منتقل کند. این انتقال از طریق کانال گوش صورت می‌گیرد. در بیماری عفونت گوش خارجی ، قسمت بیرونی و خارجی گوش، به دلایل مختلفی می‌تواند دچار عفونت شده باشد که بیشتر به دلیل تجمع قارچ، و باکتری و التهاب این قسمت است.

اگر جزو افرادی هستید که برایتان جالب است بدانید عفونت گوش خارجی چیست، علائم عفونت گوش خارجی چه می‌باشد و درمان عفونت گوش خارجی به چه صورت می‌باشد، می‌توانید این مقاله از مجموعه مقالات بلاگ رسمی تیلا کلینیک را مطالعه کنید و در این زمینه، اطلاعات مفیدی را به دست آورید.

عفونت گوش خارجی چیست ؟

همان طور که قبلاً نیز به آن اشاره کردیم، گوش خارجی، بیرونی‌ترین بخش گوش است که وظیفه جمع آوری صدا و انتقال آن‌ها به گوش میانی را دارد. گوش خارجی شامل مجرای گوش و لاله گوش می‌شود. یکی دیگر از مهم‌ترین وظایف گوش خارجی، مراقبت و حفاظت از ساختار کلی گوش می‌باشد. گوش خارجی با ترشح موم و یا همان جرم گوش، مجرای گوش را از ورود باکتری‌ها، حشرات و نیز ذراتی که می‌توانند برای سلامت انسان خطرناک باشند، محافظت می‌کند.

عفونت گوش خارجی چیست ؟

بیشتر بیماری‌هایی که در این بخش از گوش رخ می‌دهند، با تغییر رنگ و یا تغییر ساختار همراه هستند که سبب می‌شود به راحتی بتوانیم عفونت گوش خارجی را تشخیص دهیم و برای درمان آن، اقدام کنیم. یکی از مهم‌ترین بیماری‌هایی که در این بخش از گوش می‌تواند رخ دهد، عفونت گوش خارجی می‌باشد که به دلیل تجمع و عفونت باکتریایی و یا قارچی می‌باشد. این عفونت گوش خارجی سبب می‌شود که گوش در این قسمت، پوسته پوسته و یا ملتهب شود که در این صورت، مجرای گوش می‌تواند یا به صورت کامل و یا به صورت جزئی، بسته شود.

عفونت گوش خارجی به بیماری گوش شناگر نیز معروف است. زیرا اغلب افرادی که به این بیماری دچار می‌شوند؛ شناگران و افرادی هستند که مدت زمان طولانی در محیط های مرطوب هستند.

 

مقاله پییشنهادی : عفونت گوش میانی

 

علائم عفونت گوش خارجی

علائم عفونت گوش خارجی می‌تواند به شکل‌های مختلفی بروز پیدا کند. در شایع‌ترین حالت آن، درد کم و خارش گوش، جزو علائم عفونت گوش خارجی محسوب می‌شوند. در حقیقت، یکی از اولیه‌ترین علائم عفونت گوش خارجی، این دو هستند.

در ادامه می‌توانید علائم دیگر عفونت گوش خارجی را مشاهده کنید:

  • احساس درد هنگام لمس گوش
  • احساس درد در گوش‌ها به مدت طولانی
  • خروج مایع از گوش
  • کم شنوایی‌های ناگهانی
  • احساس خارش شدید یا سوزش در کانال گوش و یا بخش بیرونی آن
  • ایجاد زخم یا التهاب در کانال گوش و یا بخش‌های بیرونی آن
  • احساس کیپ شدن و پر بودن گوش

 

مقاله پییشنهادی : وزوز گوش

 

علت عفونت گوش خارجی

همان طور که قبلاً نیز ذکر کردیم، یکی از اصلی‌ترین دلایلی که سبب به وجود آمدن عفونت گوش خارجی می‌باشد، در تماس بودن با آب به مدت طولانی می‌باشد. باکتری‌ها و ویروس‌هایی که در گوش خارجی وجود دارند، با فراهم شدن رطوبت کافی، می‌توانند به خوبی تکثیر پیدا کنند و عفونت در گوش ایجاد کنند.

علت عفونت گوش خارجی

اصلی‌ترین دلیل به وجود آمدن عفونت گوش خارجی، همین رطوبت است. از میان شایع‌ترین دلایل به وجود آمدن عفونت گوش خارجی می‌توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:

  • استفاده از انواع سمعک‌ های شنوایی
  • استفاده بیش از حد از هدفون در گوش
  • استفاده از محصولات آرایشی حساسیت‌زا همچون اسپری مو
  • آسیب به کانال گوش ناشی از تمیز کردن گوش با گوش پاک کن
  • تجمع بیش از حد جرم در گوش
  • شنا کردن در آب هایی که دارای میزان بیشتری از باکتری باشد

درمان عفونت گوش خارجی

برای درمان عفونت گوش خارجی بهتر است سریع‌تر اقدام کنید؛ این بیماری در صورتی که سریع مورد مداوا و درمان قرار نگیرد، می‌تواند گسترش پیدا کرده و به بخش‌های دیگر گوش نیز سرایت کند. برای درمان عفونت گوش خارجی ممکن است بسته به شرایطی از جمله سن بیمار و شدت بیماری، روش‌های مختلفی توصیه شود. در مواردی که عفونت گوش خارجی خفیف باشد، ممکن است طی چند روز اول پس از ابتلا به بیماری، عفونت به صورت خود به خودی رفع شود و نیازی به درمان عفونت گوش خارجی نباشد. ولی در مواردی که این بیماری شدید است، لازم است که به پزشک متخصص مراجعه کنید.

درمان عفونت گوش خارجی

به طور معمول، پزشک متخصص برای درمان عفونت گوش خارجی از دو روش زیر استفاده می‌کند:

  • تجویز آنتی بیوتیک
  • تجویز قطره مخصوص گوش

نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که از درمان خودسرانه عفونت گوش خارجی، خودداری کنید. چرا که این بیماری در صورتی که به طور کامل رفع نشود، می‌تواند در آینده دوباره نیز برای شما رخ دهد و در طولانی مدت و پس از چند بار رخ داد آن می‌تواند به شنوایی شما آسیب وارد کند.

عوارض عفونت گوش خارجی چیست؟

در بسیاری از موارد، عوارض عفونت گوش می‌تواند به صورت مزمن و ادامه دار، فرد مبتلا به عفونت گوش خارجی را آزار دهد. این عوارض شامل قرمزی، خارش شدید و درد است. در صورتی که درمان عفونت گوش خارجی صورت نگیرد، عفونت می‌تواند سبب شود که کانال و مجرای گوش به طور کامل بسته شود. همین امر سبب می‌شود که به پرده گوش آسیب وارد شده و جرم‌ها و عفونت در مجرا انباشته شود. این امر می‌تواند به شنوایی فرد مبتلا به این بیماری آسیب‌های جدی وارد کند. یکی از مواردی که نمی‌توان در دسته عوارض عفونت گوش خارجی جای داد، تب است. در این بیماری، تب وجود ندارد ولی باید بدانید که در موارد مزمن، این بیماری با درد بسیار زیادی همراه است که می‌تواند فرد را آزار دهد. برای کاهش درد در بیماری عفونت گوش خارجی، ممکن است مسکن‌هایی همچون شیاف‌های ایندومتاسین و دیکلوفناک به همراه مصرف زیاد آب آشامیدنی تجویز شود.

روش پیشگیری از عفونت گوش خارجی

برای آن که از عفونت گوش خارجی پیشگیری کنید، پیشنهاد می‌کنیم موارد زیر را انجام دهید.

  • از اجسام تیز برای خاراندن گوش خود استفاده نکنید.
  • مجرا و کانال گوش خود را دست کاری نکنید.
  • از گوش پاک کن به مدت طولانی استفاده نکنید.
  • همیشه وسایلی که در گوش خود قرار می‌دهید را تمیز نگه دارید؛ وسایلی همچون سمعک و یا هدفون و هندزفری.
  • در زمان بیماری، از شنا کردن و آب تنی پرهیز کنید.
  • بیماری‌های پوستی مانند اگزما‌‌، آلرژی پوستی را سریع‌تر درمان نمایید.
  • از مواد حساسیت‌زا همچون لوازم آرایشی که به آن حساسیت دارید استفاده نکنید.

 

مقاله پییشنهادی : اگزمای گوش

 

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر عفونت گوش خارجی برای شما پیش آمده است، می‌توانید ابتدا چند روز صبر کنید و در صورتی که گوش شما بهبود پیدا نکرد، می‌توانید به پزشک متخصص مراجعه کنید. در مواردی که عفونت گوش خارجی با درد شدید همراه بود، بهتر است که سریع‌تر به پزشک متخصص مراجعه کرده و برای درمان عفونت گوش خارجی اقدام کنید.

سخن پایانی

در صورتی که عفونت گوش خارجی برای شما رخ داده است، بهتر است به پزشک مراجعه کنید و درمان عفونت گوش خارجی را شروع کنید؛ این بیماری می‌تواند در طولانی مدت و با گسترش یافتن آن، عوارض و خطرات جدی برای شما داشته باشد. در این مقاله از مجموعه مقالات بلاگ رسمی تیلا کلینیک، در زمینه عفونت گوش خارجی صحبت کردیم و موارد ویژه را در این زمینه، بررسی کرده و نکات مهم را شرح دادیم.

در صورتی که در خصوص عفونت گوش خارجی سؤالی در ذهن خود دارید که در این مقاله پاسخ آن را نیافتید، می‌توانید در بخش نظرات زیر همین مقاله، سوال خود را مطرح کنید تا در سریع‌ترین زمان ممکن بتوانیم شما را راهنمایی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید