علائم، علت و روش درمان اگزمای گوش چیست

علائم، علت و روش درمان اگزمای گوش چیست

اگزمای گوش یکی از عارضه‌های پوستی است که ممکن است در ناحیه گوش‌ها برای افراد به وجود بیاید و آن‌ها را آزار دهد و یا حتی ظاهری نه چندان زیبا را برای آن‌ها به وجود بیاورد. به همین دلیل، تصمیم گرفتیم که مقاله امروز از بلاگ رسمی تیلا کلینیک، در خصوص اگزمای گوش باشد و در آن، انواع اگزمای گوش، علائم اگزمای گوش، علت اگزمای گوش، تشخیص اگزمای گوش، درمان اگزمای گوش و روش‌های پیشگیری از اگزمای گوش را شرح دهیم. در صورتی که با عارضه اگزمای گوش مواجه شده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا انتها بخوانید تا بتوانید اطلاعات لازم در این زمینه را به دست آورید.

اگزمای گوش چیست؟

اگزمای گوش حالتی است که طی آن، در داخل و یا روی گوش خود، احساس خارش و خشکی می‌کنید. این حالت می‌تواند با سوزش نیز همراه باشد.

در برخی افراد، اگزمای گوش ممکن است جزئی باشد و پیشرفت زیادی نکند ولی در برخی دیگر از افراد، این عارضه می‌تواند بسیار دردناک‌تر باشد. اگزما می‌تواند تمام گوش را فرا بگیرد.

انواع اگزمای گوش

انواع اگزمای گوش بر اساس محل درگیری، با یکدیگر متفاوت هستند. لازم به ذکر است که هر نوع از اگزمای گوش نیز منشأ و علت‌های خاص خود را دارد. البته باید این نکته را بدانید که فارغ از انواع اگزمای گوش، تمامی آن‌ها علائمی همچون خارش، قرمزی و تحریک پذیری را بروز می‌دهند. در ادامه می‌توانید انواع اگزمای گوش را مشاهده کنید.

انواع اگزمای گوش

  • درماتیت تماسی تحریک کننده‌ها
  • اگزمای آتوپیک
  • درماتیت سبورئیک
  • اگزمای استئاتوتیک
  • درماتیت تماسی آلرژیک
  • اوتیت خارجی

 

مقاله پییشنهادی : گرفتگی گوش

 

علائم اگزمای گوش

علائم اگزمای گوش می‌تواند بر اساس منبع و علت اگزما، متفاوت باشد ولی به طور کلی می‌توان گفت که خارش، خشکی و قرمزی و در بسیاری از موارد، درد گوش، از علائم شایع اگزمای گوش می‌باشند. در ادامه علائم مخصوص مهم‌ترین انواع اگزمای گوش را بررسی می‌کنیم.

  • اگزمای داخل گوش

اگزمای داخلی گوش، انواع مختلفی دارد؛ به همین جهت، ممکن است علائم متفاوتی از خود نشان دهد. بر اساس نوع اگزمای داخل گوش، علائم آن می‌توانند ترشحات نازک، درد و یا خارش باشند. همچنین در موارد شدید احتمال ایجاد علائمی همچون تحریک پذیری و التهاب وجود دارد. در صورتی که این نوع اگزما درمان نشود می‌تواند منجر به بروز اختلالات شنوایی در فرد شود.

  • اگزمای بیرونی گوش

در این نوع اگزمای گوش، قسمت بیرونی و لایه‌های بیرونی پوست گوش، خشک می‌شوند. در این نوع نیز با توجه به علت اگزما ممکن است علائمی همچون قرمزی و یا خارش مشاهده شود.

علت اگزمای گوش

اگزمای گوش می‌تواند به دلایل مختلفی برای افراد به وجود بیاید که در ادامه قصد داریم به بررسی شایع‌ترین دلایل بروز اگزمای گوش بپردازیم.

علت اگزمای گوش

1. خشکی پوست علت اگزمای گوش

برخی از افراد به صورت طبیعی پوستی حساس و خشک دارند. در بسیاری از موارد ممکن است این خشکی و حساسیت پوست از حالت نرمال خارج شده و تبدیل به اگزما شود. اگزمای گوش حاصل از این منشأ را اگزمای آتوپیک نیز می‌گویند. این نوع اگزمای گوش در پشت و یا لاله گوش بروز پیدا می‌کند. در صورتی که رطوبت لازم سطح پوست در قسمت گوش حفظ نشود، این بیماری بروز پیدا می‌کند.

2. اوتیت خارجی علت اگزمای گوش

در مواردی دیگر، ممکن است ورود آب، صابون و یا شامپو به داخل گوش، سبب شود پوست مجرای گوش، تحریک شود. این تحریک می‌تواند منجر به خارش شدید پوست گوش شود. در این نوع بیماری، احتمال آسیب دیدن پوست گوش به هنگام خاریدن آن بسیار زیاد است.

3. آلرژی علت اگزمای گوش

در مواردی دیگر نیز ممکن است پوست به دلیل تماس با موارد آلرژی‌زا، مبتلا به درماتیت تماسی یا اگزمای تماسی شود که نوعی از اگزمای گوش است. در برخی موارد نیز ممکن است پوست گوش به یک سری از مواد خاص به طور ناگهانی آلرژی نشان دهد. در ادامه برخی از مواد آلرژی‌زا را لیست کرده‌ایم:

  • سمعک
  • قطره گوش
  • برخی از شامپوها
  • برخی محصولات آرایشی و بهداشتی
  • بعضی زیور آلات و جواهرات
  • نیکل

روش‌های تشخیص اگزمای گوش چیست؟

روش‌های تشخیص اگزمای گوش چیست؟

برای تشخیص اگزمای گوش باید به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید. هنگامی که برای تشخیص اگزمای گوش به پزشک مراجعه می‌کنید، در ابتدا او معاینه فیزیکی بر روی گوش شما انجام می‌دهد. در برخی موارد نیز ممکن است پزشک متخصص، انجام بیوپسی یا همان نمونه برداری بافت را برای شما تجویز کند. برای این کار، نمونه‌ای از بافت آسیب دیده پوست شما برداشته می‌شود و در زیر تیغه میکروسکوپ بررسی می‌شود.

مقاله پییشنهادی : عفونت گوش میانی

 

درمان اگزمای گوش

برای درمان اگزمای گوش، باید ابتدا علت آن تشخیص داده شود و پس از آن می‌توان برای درمان، اقدام نمود. درمان اگزما از نوع درماتیت تماسی با دوری از مواد آلرژی‌زا برطرف خواهد شد. در صورتی که خارش ناشی از اگزما شما را آزار می‌دهد، می‌توانید از کرم‌های موضعی همانند هیدروکورتیزون استفاده کنید.

داروهای استروئیدی نیز برای درمان اگزمای گوش در افرادی که به اگزمای آتوپیک، استئاتوتیک و سبورئیک دچار هستند تجویز می‌شود. این افراد از مرطوب کننده نیز می‌توانند استفاده کنند.

برخی از افراد به علت وجود بیماری قارچی دچار اگزما می‌شوند. به همین علت ممکن است که استفاده از کرم ضد قارچ لازم باشد. داروهای استروئیدی می‌تواند در رفع اگزمای داخل کانال گوش مؤثر باشد.

روش‌های پیشگیری از اگزمای گوش چیست؟

بسیاری از افراد به دلایل مختلفی به دنبال راهی برای پیشگیری از اگزما هستند؛ به طوری که یکی از متداول‌ترین سؤالات در این زمینه این است که راه‌های پیشگیری از اگزمای گوش چیست؟

برای پاسخ به این سؤال باید بگوییم که به سادگی، تنها باید مراقب باشید که همیشه رطوبت پوست خود را در حدی معمول نگه دارید و نگذارید که پوست شما در هیچ شرایطی، به مدت طولانی خیلی خشک شود.

مقاله پییشنهادی : وزوز گوش

 

سخن پایانی

اگزمای گوش می‌تواند برای بسیاری از افراد بسیار آزار دهنده باشد. البته این عارضه در بیشتر افراد به صورت خفیف بروز پیدا می‌کند. ولی بسیارند کسانی که از حساسیت و اگزمای گوش شدید رنج می‌برند. به طور کلی، بهتر است در صورتی که این عارضه در شما پیدا شد، برای درمان اگزمای گوش سریع اقدام کنید و نگذارید این بیماری در شما پیشرفت کند و یا به مشکلات شنوایی منجر شود.

در این مقاله از مجموعه مقالات بلاگ رسمی تیلا کلینیک، به موضوع اگزمای گوش پرداختیم. نکات ویژه به همراه علت‌ها، انواع اگزمای گوش، روش‌های درمان اگزمای گوش و مواردی دیگر که در این خصوص از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بودند را نیز شرح دادیم تا در صورتی که با این بیماری روبه‌رو شده‌اید، به درستی بتوانید تصمیم گیری کنید.

اگر در زمینه اگزمای گوش سؤالی در ذهن دارید که در این مقاله پاسخ آن را نیافتید، می‌توانید آن را در بخش نظرات زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید تا در کم‌ترین زمان ممکن بتوانیم شما را راهنمایی کنیم. همچنین در صورتی که در زمینه اگزمای گوش نکته‌ای وجود داشته است که در این مقاله ما از آن غافل شده‌ایم، خوشحال می‌شویم تا آن را با ما و دیگران، زیر همین مقاله در بخش نظرات، به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید