تعویض باتری یکی از بزرگترین مطالبات کاربرانی است که از سمعک استفاده می کنند. این موضوع یکی از دغدغه های آنها است، مخصوصا افرادی که بینایی ضعیفی دارند. به همین دلیل، سمعک قابل شارژ به این دسته از افراد توصیه میشود.مدت زمان زیادی است که سمعک های قابل شارژ در بازار وجود دارند؛ با این حال هیچ وقت به دلیل توان خروجی، محبوبیت زیادی به دست نیاوردند. باتری زدپاور استاندارد یک بار شارژ در روز را تعریف کرد. در حقیقت، سمعکهای قابل شارژ سنتی از استاندارد یک بار شارژ در روز پیروی نمیکردند. این موضوع زمانی شرایط را سختتر کرد که سمعک ها بیسیم شدند و کاربران بیشتری از آنها استفاده میکردند.
در ادامه همراه ما باشید تا با انواع سمعک قابل شارژ بیشتر آشنا شوید.
انواع سمعک قابل شارژ
در طول 20 سال گذشته، صنعت سمعک سازی، از تولید باتری های جیوه ای به باتری های قابل شارژ تغییر رویه داده است. اگر همه چیز درباره سمعک را بدانید، متوجه خواهید شد که برخی از سمعک ها با قابلیت شارژ در این مارکت وجود دارد.
نسل جدیدی از فناوری باتریهای قابل شارژ عرضه شده است که ادعا میکند زندگی را برای مصرفکنندگان آسانتر خواهد کرد. در حقیقت، دو تکنولوژی سمعکهای قابل شارژ جدید که به بازار عرضه شده است، لیتیوم-یون و سیلور- زینک، هر کدام مزایا و معایب متفاوتی دارند؛ اما هر دو در یک چیز مشترکند و آن این که از استاندارد یک بار شارژ در روز پیروی میکنند. همراه ما باشید تا با انواع سمعک قابل شارژ آشنا شوید.
سمعک قابل شارژ لیتیوم یونی
در سمعک قابل شارژ لیتیوم یون، باتری قابلیت تعویض ندارد، همچنین امکان باز کردن و بستن درب باتری نیز وجود ندارد. سمعک یک باتری در داخل دستگاه خود دارد که محکم به دستگاه چسبانده شده است و با یک شارژ ساده استفاده میشود.
کاربر با یک بار شارژ، زمان کارکرد بیشتری را تجربه خواهد کرد. این دستگاه با قدرت بیشتر برای بیشتر کمشنواها امکان پخش صدا را فراهم میکند.
سمعکهای قابل شارژ فوناک آئودیو بی آر (RIC)
دستگاه های شنوایی آئودیو بیلانگ، اولین دستگاههای لیتیوم-یونی بودند که به بازار عرضه شدند. همچنین اولین دستگاه شنوایی فوناک قابل شارژ به بازار عرضه شد. با این حال فوناک این ویژگی را به عنوان بخشی از طیف جدید سمعکهای بیلانگ که با سیستم توسعه یافته بروز شده است معرفی کرد؛ آخرین ویرایش فوناک ساوندریکاور2 با میکروفونهای جدید و دکمههای قابل برنامهریزی. این محصول مانند محصولات چلیون و سیگنیا به عنوان محصول مستقل معرفی نشده است.
ویژگیهای کلیدی این محصول چیست؟
- باتری لیتیوم-یون قابل شارژ
- قابلیت استفاده مداوم به مدت 24 ساعت با بیش از 5 ساعت جریان صدا
- شارژ آسان
- طراحی منحصر به فرد OneShell
- این محصول تنها با فناوری سطح 90، 70 و 50 در دسترس است.
سمعک قابل شارژ Phonak Bolero BR – BTE
سمعک Bolero B-PR اولین سمعک قابل شارژ ارائه شده به بازار و اولین دستگاه شنوایی Phonak BTE با قابلیت شارژ است. سازندگان دستگاه میگویند این سمعک با یک بار شارژ 24 ساعت کار خواهد کرد (نتایج مورد انتظار وقتی اتفاق میافتد که دستگاه کاملا شارژ شود و زمان پخش بیسیم در آن تا 80 دقیقه است).
ویژگیهای کلیدی این محصول
- باتری لیتیوم-یون قابل شارژ
- 24 ساعت استفاده مداوم با 5 ساعت پخش صدا
- شارژ آسان
- طراحی منحصر به فرد OneShell
- این محصول تنها در تکنولوژی سطوح 90، 70 و 50 در دسترس است.
سایر سمعک های فوناک که دارای قابلیت شارژ مجدد
- سمعک شارژی Phonak Sky B PR – BTE
- سمعک شارژی Phonak Naida B – RIC
سمعک لیتیوم-یونی شارژی Signia – Siemens Cellion RIC
شرکت Signia در زمانی کوتاه سمعکهای شرکت Phonak را کپی کرد. شرکت Signia همیشه قابلیت شارژ را در خط تولید سمعکهای خود به کار برده است اما این اولین بار بود که از باتریهای لیتیوم-یون استفاده کردند تا سمعکهای قویتری بسازند. اما این نوع سمعک چیست و چگونه کار میکند ؟ این دستگاهها به صورت هوشمند طراحی شده بودند؛ هنگامی که به شارژ زده میشدند، خاموش میشدند و هنگامی که از شارژر جدا میشدند دوباره به صورت خودکار روشن میشدند. شرکت Signia مدعی است که باتریهای قابل شارژ لیتیوم-یونی 24 ساعت بدون نیاز به شارژ و با پخش مداوم صدا دوام میآورند.
سمعک Cellion نیز مانند سمعک Audeo B-R یک گیرنده سمعک کانال است و میتواند با انواع گیرنده مورد استفاده قرار بگیرد و به آنها این امکان را میدهد که کمشنواییهای خفیف تا جدی را پوشش دهد. سمعک Signia دارای سه سطح تکنولوژی است و دستگاههای آن در همه سطوح تکنولوژی موجود هستند. این دستگاهها به ip68 معروف هستند و برای همه کاربردها مناسب هستند؛ همچنین این دستگاهها ضدآب میباشند.
ویژگی های کلیدی این دستگاهها
- باتری قابل شارژ لیتیوم-یون
- پس از آن که از شارژر جدا میشود به طور خودکار روشن میشود و شروع به کار کیکند
- هنگام اتصال به شارژر به طور خودکار خاموش میشود
- قابلیت استفاده مداوم در 24 ساعت با پخش صدا
- قابلیت شارژ القائی، بدون تماس
- طراحی منحصر به فرد OneShell
- موجود در هر سه سطح تکنولوژی
دستگاههای لیتیوم-یون از برندهای مختلف تولیدکننده سمعک، یک ویژگی مشترک دارند؛ این دستگاهها در سیستمهای بستهبندی مهر و موم شده به فروش میرسند. باتریهای لیتیوم-یون در صورت آسیب ممکن است دچار آتشسوزی شوند، اما فروش این باتریها که در دستگاه تعبیه شده است بدین معنی است که امنیت لازم را در برابر استفاده نادرست دارا میباشند.
با این حال، این باتریها به صورتی در دستگاه قرار گرفتهاند که کاربر نمیتواند آن را جایگزین کند. انتظار میرود باتری لیتیوم-یون بین 4 تا 5 سال استفاده شود، یعنی این باتریها بعد از این مدت کارایی لازم را نخواهند داشت و باید تعویض شوند. برای انجام این کار، سمعکها باید به کارخانه فرستاده شوند و نیز هزینهای هم برای آن دریافت میگردد.
محدودیتهای سمعکهای شارژی
امنیت
لیتیوم-یون یک سم است و سمعک ها آن قدر کوچک هستند که بلعیدن آنها توسط کودکان و حیوانات خانگی خطرناک است. همچنین لیتیوم-یون در صورت صدمه جدی احتمال آتش سوزی دارد.
دستگاه بستهبندی شده
خطر آتشسوزی روی بسته بندی باتری لیتیوم-یون مشخص شده است. اگر شارژ باتری سمعک در زمان استفاده از آن تمام شود، سمعک دیگر در مدت شارژ دوباره نمیتواند مورد استفاده قرار بگیرد. هنگامی که یک باتری لیتیوم-یون به پایان عمر خود میرسد، کاربر نمیتواند آن را جایگزین نماید بلکه باید این عمل توسط سازنده محصول انجام شود.
محدودیتهای انرژی
اگر شما جریانهای صوتی زیادی را (از دستگاه پخش MP3 گوشی همراه و غیره) پخش کنید، احتمال دارد باتری تمام 24 ساعت روز را دوام نیاورد. در حقیقت، به نظر میرسد سمعک Phonak در حالتی که شما حداکثر تا 5 ساعت جریان صوتی در طول روز پخش کنید، 14 تا 16 ساعت دوام بیاورد. هر چند این مطلب تاثیری بر کاربران نخواهد داشت چون به صورت معمول زمان استفاده از سمعک 12 تا 16 ساعت در روز است.
اندازه بزرگتر
اندازه باتری لیتیوم-یون بزرگتر از باتریهای دیگر است که این به معنای سمعکهای بزرگتری نیز هست.
مزایای سمعک های شارژی لیتیوم-یون
باتری این سمعکها به راحتی جایگزین میشود: فناوری این باتریها به شما این اطمینان خاطر را میدهد که دیگر نگران قیمت بالای سمعکهایی با باتریهای یک بار مصرف و همچنین تعویض باتری آنها نباشید.
استفاده مداوم به مدت 24 ساعت
فناوری این باتریها درنهایت به استاندارد یک بار شارژ در روز رسیده است. شما میتوانید 24 ساعت با 5 ساعت پخش صدا از این سمعکها استفاده کنید.
شارژ آسان
به سادگی سمعک را به شارژ بزنید؛ بدون هیچ زحمتی.
سمعکهای شارژی نقره-روی
تولیدکننده اولیه سیستم های قابل شارژ نقره-یون شرکت ZPower است. در اصل این شرکت یک سیستم تکمیلی که شامل بخشهای طراحیشده باتری و شارژر برای مدلهای شناختهشده سمعک بود، ارائه داد. این سیستم به کاربرهای سمعک اجازه میدهد که محصول مورد استفاده کنونی خود را به سمعک قابل شارژ تغییر بدهند. اگرچه در همکاری با دو برند مستقل سمعک، در حال حاضر دو انتخاب جداگانه برای سمعک های شارژی نقره-روی وجود دارد. همانند سیستمهای لیتیوم-یون، سمعک های نقره-روی نیز به مدت یک روز قابل استفاده هستند.
این سیستمها به عنوان یک محصول مونتاژشده به فروش نمیرسند؛ در واقع آنها ساده تر از سیستمهای لیتیوم-یون هستند. اگر به هر دلیلی شما سمعک خود را به شارژ متصل نکنید، میتوانید به سادگی از آن به عنوان یک باتری یک بار مصرف استفاده کنید. باتریهای نقره-روی همچنین پایدارتر از باتریهای لیتیوم-یون هستند و در هنگام آسیب دیدن شعلهور نمیشوند.
سمعکهای شارژی Unitron Moxi Fit R (RIC)
شرکت Unitorn سمعک جدیدی با پلتفرم جدید Tempus معرفی کردهاست. در سبک متداول Unitorn، که به روش خود آن را اجرا کردهاند، نه تنها سیستم یکپارچه وجود ندارد بلکه این سیستم یک دستگاه سازگار نیز هست. مدل New Moxi Fit R، کوچکترین سمعک قابل شارژر دنیاست که درآن کیت قابل شارژ میتواند به صورت جداگانه خریداری شود و به سمعک Moxi Fit متصل شود.
در حال حاضر Unitorn با معرفی Moxi Fit R دارای کوچکترین سمعک RIC است که اخیرا به عنوان Moxi Now معرفی شده است و همچنین کوچکترین سمعک قابل شارژ در رده خود قرار میگیرد. استفاده از فناوری نقره-روی مزایای واقعی مانند امکانات Starkey به این سمعکها بخشیده است. سازندگان همچنین تکنولوژی ساخت را سازگار طراحی کردهاند که این مورد نیز ایده ای منحصر به فرد است. این فناوری بسیار پایدار و امن است و در نهایت این سمعک اندازه ای بسیار کوچکتر از سمعکهای لیتیوم-یون دارد. علاوه بر همه این مزایا، سیستم کار با آن نیز برای کاربران خوشایند است. اگر فراموش کنید سمعک خود را به شارژر بزنید، میتوانید با ایجاد شکاف بدون آسیب و ضربه به دستگاه، باتری را تعویض کنید. مهمتر از همه ویژگی قابل شارژ بودن در همه سطوح فناوری در دسترس است.
به نظر میرسد که سمعک قابل شارژ جدید با باتریهای نقره-روی و با شارژری مشابه با Moxi کار میکند. همچنین به نظر میرسد که سازندگان سمعک آن را به گونه ای طراحی کردهاند که بعد از پایان شارژ و خارج کردن آن از شارژر به صورت خودکار روشن می شود. ویژگیای که بسیاری از کاربران از آن خوششان آمده است. سیستمی که Unitron از آن بهره میبرد قابلیتی مفید برای سیستم قابل شارژ نوبتی است. این سیستم امکان استفاده طولانی مدت در هنگام اجرای دستگاه را به کاربر میدهد؛ همچنین در مواقعی که کاربر به شارژر به دسترسی ندارد میتواند از باتریهای یک بار مصرف استفاده کند.
ویژگی های کلیدی این محصول
- 30 ساعت استفاده با یک بار شارژ
- باثبات ترین فناوری باتری
- کوچکترین باتری شارژی
- اگر فراموش کنید شارژر را به همراه خود ببرید میتوانید از باتری یک بار مصرف استفاده کنید
- سازگاری با مدلهای قدیمی
- ارائه شده در تمامی سطوح فناوری؛ فناوری پیشرفته، 800، 700، 600 و 500
سمعکهای شارژی Unitron Stride M R (BTE)
Unitron سمعکهای پیشنهادی خود را بر روی پلتفورم Tempus و با مدلهای جدید و قابل شارژ BTE عرضه کرده است. این اولین بار است که آنها سمعکهای شارژیای تولید میکنند که در پشت گوش قرار میگیرد.
سمعکهای شارژی Widex Beyond Z
شرکت Widex اعلام کرده است که از نسخه قابلشارژ سمعکهای محبوب آنها بهرهبرداری کردهاست که از نظر ساخت فراتر از سمعکهای آیفون هستند. این دستگاه توسط سیستم Z Power که در همه جا موجود است، طراحی شده است. دستگاه جدید قابل شارژ Beyond Z نام دارد و انتظار میرود که در سه ماه اول سال 2018 منتشر شود.
سمعک شارژی Resound LiNX 3D (RIC)
شرکت Resound به تازگی یک مدل قابل شارژ در محدوده مدلهای LiNX 3D و LiNX 3D LT61 DRWZ معرفی کرده است. این مدلها آخرین تولیدات سمعک برای معرفی هستند و همچنین از تکنولوژی باتری نقره-روی Z Power استفاده میکنند.
علاوه بر این، سمعک جدیدی که به مدلهای LiNX 3D اضافه شدهاست، ظاهر کاملا متفاوتی دارد و نسبت به مدلهای موجود LT61 اندازه کوچکتری دارد. این دستگاه به صورت رسمی به عنوان LT61-DRWZ نامگذاری شدهاست و به همراه یک باتری شارژی 312 از فناوری شارژ Z Power بهره میبرد. این بدین معناست که این سمعک شارژ لازم برای استفاده به مدت یک روز کامل را داراست؛ حتی اگر کاربر در حال پخش صوت یا تماس تلفنی باشد.
سمعک شارژی Oticon Opn miniRITE (miniRITE)
شرکت Oticon اعلام کردهاست که میخواهد مدلهای Opn را که سمعکهای شارژی هستند، توسعه دهد. برای رسیدن به این هدف باید از فناوری نقره-روی Z Power استفاده کنند.
مینی سمعک شارژی Opn Mini RITE یک سمعک بی سیم ، باریک و قابل شارژ درون گوشی است که از باتری نقره-روی 312 بهره میبرد (در این سمعک همچنین میتوان از باتریهای یک بار مصرف استفاده کرد.) همه سمعکهای Oticon Opn miniRITE از زمان معرفی آنها در سال گذشته به فروش میرسند و قابلیت ارتقا به مدلهای قابل شارژ را دارند. این سمعکها بسیار کوچک هستند به طوری که عملا نامرئی محسوب میشوند در رنگهای روشن تولید شدهاند. چهار سطح قدرت گیرنده به ناشنوایان و کمشنوایان چه آنهایی که آسیبهای جدی دارند و چه آنهایی که کمشنوایی خفیف دارند، به صورت قابل توجهی کمک میکند. اینترنت فعال سمعکهای Oticon Opn به همراه ویژگیهای دیگری موجب شده است که سمعک این قابلیت را داشتهباشد که از طریق اینترنت و بلوتوث به دستگاههای دیگر متصل شود. این سمعک به صورت مستقیم به تلفن همراه شما متصل میشود؛ بنابراین میتوانید بدون نیاز به هیچ وسیله پخش جریان صدا با آن تماس تلفنی برقرار کنید و به موسیقی گوش دهید.
سمعکهای شارژی Starkey Muse™ micro RIC 312t R
سمعک Starkey Muse™ micro RIC 312t R فقط یکی از مدلهای موجود شرکت Starkey’s® است که برای پخش موسیقی ساخته شدهاست. این سمعک شارژی نه یک دستگاه لیتیوم-یون و نه یک دستگاه با باتری یکپارچه نیست. سیستم برق این سمعک در واقع یک مدل خلاقانه از باتری نقره-روی است که به همراه شارژر خود به مدت 24 ساعت قابل استفادهاست. بدین وسیله کاربران این دستگاه این امکان را دارند که در صورت نیاز باتری دستگاه را با باتریهای یک بار مصرف تعویض کنند. باتریهای Muse micro RIC 312t R در سه سطح فناوری در بازار موجود خواهند بود.
ویژگیهای کلیدی این دستگاه
- باتری قابل شارژ نقره-روی
- قابلیت استفاده به مدت 24 ساعت همراه با پخش صدا
- در دسترس در تمامی سطوح تکنولوژی
- سهولت در تعویض باتری
- قابلیت تعویض باتری توسط مشتری در صورت نیاز
معایب سمعکهای شارژی نقره-روی
نیاز به تعویض بعد از یک سال
باتریهای نقره-روی بعد از یک سال نیاز به تعویض دارند. این امر برای شما هزینهبر خواهد بود، با این حال این باتریها آنقدر ارزان هستند که هزینه تعویض آنها در چهار یا پنج سال از هزینه تعویض باتریهای لیتیوم-یون کمتر خواهد بود.
محدودیتهای قدرت باتری
این مشکل در باتریهای نقره-روی کمتر پیش میآید چون آنها قدرت بسیار زیادی دارند. با این حال اگر جریان زیادی از صدا در حال پخش (از دستگاه پخش گوشی و…) باشد، این احتمال وجود دارد که باتری مدت 24 ساعت دوام نیاورد.
مزایای سمعکهای قابل شارژ نقره-روی
سهولت در تعویض باتری
این تکنولوژی کاربران را از بابت هزینههای تعویض باتریهای یک بار مصرف آسودهخاطر میکند. همچنین این اطمینان را به کاربران میدهد که تنها هر یک سال یک بار نیاز به تعویض باتری وجود دارد.
قابلیت استفاده مداوم در 24 ساعت
این تکنولوژی همان استاندارد یک بار شارژ در طول یک روز است. شما میتوانید 24 ساعت از سمعک استفاده کنید و تا 5 ساعت پخش صدا داشته باشید.
انعطافپذیری
از آنجا که این سمعکها قابل جابهجایی هستند، باتریهای قابل شارژ را میتوان به راحتی با باتری آنها جایگزین کرد. این سمعکها تا زمانی که بتوان در طول شب آنها را شارژ کرد قابل استفاده خواهند بود. همچنین این امر بیان کننده این است که هنگامی که زمان تعویض باتری فرارسد، شما میتوانید آن را در منزل تعویض کنید.
امنیت
باتری نقره-روی غیرقابلاشتعال، غیرسمی و 100% قابل بازیافت است.
اندازه کوچک
تراکم انرژی بیشتر به این معنی است که باتری نقره-روی میتواند در بسته بندی کوچکتر از باتریهای شارژی لیتیوم-یون تولید شود و این یعنی سمعکهای کوچکتر.
سازگار با مدلهای قبلی
این تکنولوژی در حداقل یک مورد با مدلهای قبلی سازگار است و میتوان آن را به سیستمهای قبلی بازار اضافه کرد.
جمع بندی
در این بلاگ سعی بر آن بود که مخاطب، با سمعک قابل شارژ و باتری سمعک قابل شارژ آشنا شودو در این مسیر، انواع سمعک قابل شارژ مثل لیتیوم یونی، سمعک قابل شارژ نقره روی و سمعک های شارژی لیتیوم یون مورد بررسی قرار گرفت و مزایا و معایب هر کدام، ذکر شد. همچنین برندهای برتر از هر مدل نیز آورده شد تا در صورتی که قصد تهیه این نوع سمعک را داشتید، لیستی از این مورد در اختیار داشته باشید و با توجه به قیمت سمعک، موردی که مد نظر دارید را تهیه نمایید
امیدواریم توانسته باشیم در این مسیر شما را راهنمایی کرده باشیم. همچنین در صورتی که سوالی در این زمینه برای شما وجود داشت، در قسمت نظرها آن را برای ما به ثبت برسانید.