همه چیز درباره‌ی باتری سمعک

باتری سمعک

سمعک نظیر هر دستگاه الکترونیکی دیگر برای اینکه بتواند به درستی کار کند نیاز به یک منبع انرژی دارد و این انرژی توسط باتری سمعک تامین می شود. اگر سمعک شما به خوبی کار نمی کند، یکی از دلایل می تواند تمام شدن شارژ باتری باشد که در این حالت باید با باتری جدید، جایگزین شود.

مدت زمان شارژ دهی باتری با پیشرفته تر شدن سمعک ها و افزایش میزان توان مصرفی آن‌ها روز بروز کاهش می یابد. در گذشته باتری سمعک می توانست به مدت چند هفته انرژی مورد نیاز سمعک را تامین کند ولی امروزه با اضافه شدن امکانات پیشرفته به سمعک ها نظیر ارتباط بلوتوثی بین سمعک و گوشی های موبایل، مدت زمان شارژ دهی باتری های سمعک از چند هفته به چند روز و شاید چند ساعت کاهش پیدا کرده است. در ادامه این بلاگ همراه ما باشید، تا تمامی مواردی که لازم است در مورد باتری سمعک بدانید را برای شما مطرح کنیم.

باتری سمعک

انواع باتری سمعک

باتری سمعک های وایرلس را می توان به دو دسته کلی باتری های غیرقابل شارژ (یکبار مصرف) و باتری های سمعک قابل شارژ (چند بار مصرف) طبقه بندی کرد. اگرچه باتری های قابل شارژ در بازار برای انواع سمعک وجود دارند ولی رایج ترین نوع باتری که امروزه برای سمعک بکار برده می شود از نوع باتری های غیر قابل شارژ مبتنی بر تکنولوژی Zinc – Air است.

در گذشته در ساختمان باتری های سمعک از مقداری جیوه برای رسانایی بهتر و ثبات اجزای داخلی باتری استفاده می شد ولی امروزه به علت سمی بودن آن در ساخت باتری های سمعک استفاده نمی شود.

باتری های Zinc – Air (روی – هوا)

از آنجاییکه باتری های Zinc – Air (روی – هوا) با قرار گرفتن در معرض هوا فعال می شوند، یک برچسب پلاستیکی پشت باتری توسط کارخانه تولید کننده چسبانده می شود که باعث می شود باتری در حالت غیر فعال باقی بماند. زمانی که این برچسب کنده شود، اکسیژن هوا با فلز روی (Zinc) واکنش نشان می دهد و باعث می شود که باتری به حالت فعال درآید. برای اینکه باتری طول عمر بالایی داشته باشد، بعد از اینکه برچسب پلاستیکی را از باتری جدا کردید، به مدت حداقل 1 دقیقه، باتری را در معرض هوا نگه دارد و سپس درون سمعک قرار دهید.

لازم به ذکر است که چسباندن دوباره برچسب پلاستیکی باعث غیر فعال شدن مجدد باتری های Zinc – Air نخواهد شد و تا زمانی که شارژ باتری خالی شود، باتری در حالت فعال قرار خواهد گرفت.

باتری های روی – هوا، در صورتیکه در دمای خانه و در محیط خشک نگهداری شوند تا 3 سال می توانند سالم بمانند. (در صورتیکه برچسب پشت آنها کنده نشده باشد) لازم به ذکر است که برای شناخت باتری سمعک، ابتدا لازم است در مورد سمعک اطلاعات مفیدی داشته باشید. برای این کار، بلاگ همه چیز در باره‌ی سمعک ، به شما کمک خواهد کرد

سایز باتری سمعک

سمعک ها در شکل‌ها، اندازه ها و انواع مختلفی تولید می شوند و هر چقدر سمعک بزرگ تر باشد باتری بزرگتر و قوی تری لازم دارد. همچنین سمعک هایی که برای کم شنوایی شدید تا عمیق تجویز می شوند توان بیشتری را مصرف می کنند و نیازمند به باتری های قوی تری هستند.

بطور کلی می توان باتری سمعک را بر اساس سایز آن به چهار گروه طبقه بندی کرد (از کوچک به بزرگ):

  • باتری سایز 10: قطر 5.8 میلی متر و ارتفاع 3.6 میلی متر
  • باتری سایز 312: قطر 7.9 میلی متر و ارتفاع 3.6 میلی متر
  • باتری سایز 13: قطر 7.9 میلی متر و ارتفاع 5.4 میلی متر
  • باتری سایز 675: قطر 11.6 میلی متر و ارتفاع 5.4 میلی متر

از آنجاییکه تفاوت سایز در باتری سمعک ها ممکن است به راحتی قابل تشخیص نباشد، تولید کنندگان باتری برای بسته بندی سایزهای مختلف باتری، رنگهای متفاوتی را انتخاب کرده اند و این کد گذاری رنگی بصورت یک استاندارد، بین تولید کنندگان باتری سمعک رعایت می شود.

  • سایز 10: زرد
  • سایز 312: قهوه ای
  • سایز 13: نارنجی
  • سایز 675: آبی

باتری سمعک

ظرفیت باتری سمعک

ظرفیت باتری سمعک با واحد میلی آمپر ساعت (mAh) تعریف می شود و زمانی که گفته می شود ظرفیت باتری 126 میلی آمپر ساعت است، مفهوم آن اینست که این باتری می تواند به مدت 126 ساعت جریان یک میلی آمپری را برای سمعک تامین کند. حال هرچه جریان مصرفی سمعک بالاتر باشد، مدت زمانی که باتری می تواند جریان الکتریکی لازم را برای سمعک تولید کند، کاهش می یابد. بطور مثال در سمعک های بلوتوث دار، زمانی که سمعک در حالت استریمینگ صدا از گوشی موبایل کار می کند، جریان الکتریکی بیشتری از باتری مصرف می کند و در نتیجه شارژ باتری سمعک زودتر خالی می شود.

عمر باتری سمعک

 طول عمر باتری سمعک و مدت زمان شارژ دهی آن  به موارد متعددی بستگی دارد:

میزان افت شنوایی: هرچقدر افت شنوایی شدید تر باشد، سمعک برای تقویت بیشتر صدا، توان الکتریکی بیشتری مصرف می کند و طول عمر باتری کاهش می یابد

سایز باتری: هر چقدر سایز باتری سمعک کوچکتر باشد، ظرفیت و مدت زمان شارژ دهی آن کمتر می شود. باتری های سایز 675 بیشترین ظرفیت و باتری سایز 10 کمترین ظرفیت را دارند.

مدت زمان استفاده از سمعک: طول عمر باتری به میزان استفاده فرد از سمعک در طول شبانه روز بستگی دارد. هر چقدر فرد از سمعک خود بیشتر استفاده کند، عمر باتری کاهش پیدا می کند

امکانات و ویژگیهای سمعک: با افزوده شدن امکانات و ویژگیهای پیشرفته به سمعک، میزان توان مصرفی آن نیز افزایش یافته و مدت زمان شارژ دهی سمعک کاهش می یابد. بطور مثال ویژگی حذف نویز محیط و پردازش چند کاناله سمعک می تواند عمر باتری سمعک را تا حدود 20 درصد کاهش دهد و استفاده از ویژگیهای بی سیم و بلوتوث و سیستم های FM حتی ممکن است باعث افزایش 300 درصدی در مصرف انرژی باتری شود و منجر به کاهش طول عمر مفید باتری می شود.

زمان شارژدهی سمعک

بطور کلی مدت زمان شارژ دهی باتری برای سایز های مختلف را می توان در جدول زیر مشاهده کرد:

سایز باتری طول عمر متوسط باتری مناسب برای
سایز 10 3 تا 10 روز ·         سمعک نامریی – IIC

·         سمعک گیرنده داخل کانال کوچک  – miniRITE

·         سمعک کاملا داخل کانال – CIC

سایز 312 3 تا 12 روز ·         سمعک پشت گوشی کوچک – mini BTE

·         سمعک گیرنده داخل کانال – RIC/RITE

·         سمعک داخل کانال – ITC

سایز 13 6 تا 14 روز ·         سمعک پشت گوشی – BTE

·         سمعک داخل گوشی – ITE

سایز 675 9 تا 20 روز ·         سمعک پاور – Power BTE

·         سمعک سوپر پاور – Super Power

برند های تولید کننده باتری سمعک

شرکت‌های مختلفی در زمینه تولید باتری سمعک فعالیت می کنند که از معروف ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

باتری سمعک ریوواک – Rayovac

شرکت ریواک بزرگترین تولید کننده باتری سمعک در دنیا به شمار می آید که توانسته با ارایه محصولات با کیفیت و با قیمتی مناسب، محبوبیت بسیار زیادی را کسب کند.  باتری سمعک ریواک به میزان 17% توان بیشتری نسبت به باتری های معمولی تولید می کنند و طول عمر آنها نزدیک به 4 سال است.

باتری سمعک دوراسل – Duracell

به جرات می توان گفت که دوراسل یکی از معروف ترین برندها در زمینه تولید انواع باتری برای تجهیزات مختلف الکترونیکی بوده که به تولید باتری هایی با طول عمر و مدت زمان شارژ دهی بالا شناخته شده است. یکی از ویژگیهای باتری سمعک دوراسل، سیستم EasyTab برای تعویض راحت باتری سمعک است.

باتری سمعک زیمنس

بعضی از تولید کنندگان برتر مثل زیمنس که بهترین مارک سمعک های هوشمند را تولید می‌کند، باتری های سمعک را تحت برند خود به بازار عرضه می کنند که می توان به باتری سمعک زیمنس اشاره کرد.

باتری سمعک

جمع بندی

در این مقاله، سعی داشتیم شما را با انواع باتری سمعک ، برترین برند‌های باتری، سایز باتری، ظرفیت باتری و … آشنا کنیم. باید توجه داشته باشید که هر نوع سمعکی، نیاز به یک سری باتری دارد که ممکن است منحصر به فرد باشد و لزوما، نمی‌توان باتری یک سمعک را به سمعکی دیگر انداخت. به همین جهت، توصیه می‌کنیم قبل از خرید باتری، از باتری که با سمعک شما سازگار است، مطلع شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید